WelkLidwoord? App

21-10-2013 - Gronings ondernemer Kevin de Vette, heeft afgelopen maandag de eerste stappen gezet wat betreft zijn missie om een van de lastigste problemen van de Nederlandse taal snel op te kunnen lossen voor de Nederlandse bevolking. Met zijn app "Welk Lidwoord" wordt eenvoudig uitgelegd welk lidwoord (“de” of “het") voor een zelfstandig naamwoord hoort te staan.

Kevin (24) ondervindt zelf ook problemen met de Nederlandse taal en kwam zo op het idee om een website te maken die dit probleem snel en eenvoudig kon verhelpen. De website WelkLidwoord.nl was in korte tijd al een groot succes geworden en hierdoor besloot Kevin dat er snel een App moest komen.

Met de App wil Kevin niet alleen Nederlanders helpen. "Er zijn genoeg buitenlandse studenten en immigranten die moeite hebben met de Nederlandse taal" aldus Kevin.

De App zelf bestaat uit twee tabbladen. Bij het ene tabblad kun je via een simpel invoerveld een woord invullen. Deze laat vervolgens automatisch het antwoord zien.

Mocht het zelfstandig naamwoord niet bekend zijn bij ons, dan proberen wij binnen 48 uur het woord toe te voegen aan de database.

"We hebben een klein team achter de App zitten, dat woorden controleert en de juiste lidwoorden invoert.".

Het andere tabblad geeft wat meer achtergrondinformatie over lidwoorden zelf.

De App is gratis te downloaden in de AppStore.

Afbeedingen

Welk Lidwoord App

Na het succes op internet vonden we het al snel tijd dat we ook een App moesten bouwen.

In de App kun je zo snel mogelijk opzoeken of een zelfstandig naamwoord het juiste lidwoord heeft. Onze woordenkennis wordt elke dag bijgevuld.

Android app on Google Play

Voor vragen kun je terecht op onze support pagina

Of zoek het juiste lidwoord gewoon op je computer.